Zhubla jsem a všem jsem to natřela!

Moje nové JÁ má více sebevědomí, přestalo kouřit, začalo běhat a žít zdravěji než kdy předtím.

Dříve jsem nikdy nehleděla na to, co jím. Jenže pak jsem se za sebe začala stydět. Začala jsem cvičit. Někteří mi fandili a někteří se spíše posmívali. Jedny jsem nechtěla zklamat a druhým jsem to chtěla nandat. No a myslím že se povedlo.

Ahoj Nikolo, prozraď nám něco o sobě.
Je mi 28 let a jsem momentálně na mateřské dovolené. Žiji na vesnici s přítelem, dcerkou a synkem. Jsem vyučená jako automechanik, ale oboru se nevěnuji. Kdybych se měla popsat dvěma slovy, charakterizovala bych se jako dobrosrdečný blázen. 😀

Proč si vyhledala Výzvu?
Vždy jsem byla kuřák a nikdy jsem neřešila, co jím. Hlavně že mi to chutnalo. Taky jsem byla zvyklá, že jako mlaďoučká jsem mohla jíst všechno a kila navíc nebyla žádná. To se ale věkem začalo měnit. Přestala jsem kouřit a z mých 50 kg při výšce 160 cm bylo najednou 65 kg. Byla jsem nešťastná. Váha si dělala, co chtěla, a já byla jak na houpačce. Začala jsem cvičit, ale špatně – dělala jsem jen sedy, lehy a dřepy. Nakonec jsem si koupila zdravou kuchařku, kde bylo popsané i to, jak cvičit. To mi chvíli vydrželo a váha šla trošku dolů, ale nebavilo mě to. Nic jsem o tom pořádně nevěděla a nebyl tu nikdo, kdo by mi odpověděl na otázky. Takže jsem přestala :-(.

Když jsem ale zase chtěla začít, narazila jsem na Výzvu na internetu. Hned jsem vyzkoušela týden zdarma a byla jsem nadšená. Vždy jsem si totiž myslela, že tyhle Výzvy jsou jen o jednom papíru, kde se přidává počet opakování jednoho cviku. Takže mě to mile překvapilo. Byla jsem ráda, že cvičím „s někým“ a vše je pěkně vysvětleno. 🙂

Co Tě motivovalo vstoupit právě do našeho programu?
Do výzvy jsem se rozhodla vstoupit, když jsem viděla výsledky ostatních lidí. Neskutečně mě to nakoplo a byla jsem odhodlaná, že to zvládnu taky. Chtěla jsem už se sebou něco dělat. Nekouření a 2 děti se na mé postavě podepsaly a já chtěla být zase hezká a nestydět se v plavkách. První cvičení jsem otevřela v roce 2017 a úspěšně ho dokončila. Druhé v roce 2018 taky. A i když jsem poslední týden vynechala kvůli zdravotním problémům, výsledky byly pořád nad moje očekávání. 🙂

Cvičíš pravidelně?
Cvičím pravidelně a vždy se na to těším. Jsem pak nabitá energií, proto je pro mě nejlepší cvičit ráno nebo dopoledne. A jde to i se synkem doma. Takže se nemůžu vymlouvat. 😀 Vůli mám pevnou, nebo alespoň pevnější než pár lidí v mém okolí. Už to, že jsem přestala kouřit a začala pravidelně cvičit, je krok dopředu.

Co Tě nejvíce motivovalo?
Moje motivace jsou rozhodně fotky ve spodním prádle. Když jsem začínala, bylo mi při pohledu na své fotky hrozně. Nikdy jsem to na sobě v zrcadle neviděla. Jako bych to ani nebyla já. Tak jsem si řekla, že to tak nenechám. Jsem mladá, mám úžasného partnera a chtěla jsem, aby měl i on pěknou přítelkyni. Navíc jsem tím dostala do pohybu i dcerku, která se snažila cvičit se mnou a to je taky super.

Co určitě můžu doporučit, je motivační deník. To 100%! Nutí vás to neflákat cvičení, jídlo a pití. Mě hodně pomohl, protože jsem si prostě nechtěla zapsat, že jsem vynechala cvičení a nebo že jsem měla špatné jídlo. Takže já ho určitě dokoupím znovu.

Jaké jsou Tvé výsledky. Prozradíš nám je?
Výsledky, které mám z výzvy 2018 jsou parádní.
Hrudník 94 cm – 91 cm (-3 cm)
Pas 86 cm – 82 cm (-4 cm)
Břicho 100 cm – 93 cm (-7 cm)
Zadek 104 cm – 103 cm (-1 cm), sice méně, ale je mnohem hezčí 🙂
Stehna 60 cm – 52 cm (-8 cm)
Paže 28 cm – 27 cm (-1 cm)

Celkově je postava pevnější a hezčí.
A váha z 65 kg na 63 kg.

Vždy jsem se chtěla dostat s váhou aspoň na 55 kg, ale teď vím že je to hloupost. Postavu holčičky mít nebudu a už ani nechci. Jsem spokojená s tím, jak teď vypadám a budu to už jen dopilovávat a udržovat.

Za jak dlouho jsi této změny dosáhla?
Za 3 měsíce. Tedy za celou novou Výzvu 2018. Spousta lidí mi to nechtěla věřit, ale když jsem ukázala fotky s datem, tak mě pochválili. Byl to super pocit.

Pomohly ti ke změně také nějaké suplementy?
Ano, kupovala jsem Protein, spalovač tuků a Burnout fuel. Vše bez problémů. Protein si dávám po tréninku a vždy se na něj těším. Je to taková odměna. Gorilla Fitness eshop mohu jen doporučit.

Jak jsi pracovala se svým jídelníčkem?
S jídelníčkem jsem velké problémy neměla, už jsem tak nějak věděla, co můžu a co ne. Ale pořád to nebylo ono. Vše jsem pochopila až z videí a zařídila jsem se podle toho. Teď už nad jídlem přemýšlím a nezdravé si nekupuji. Někdy tedy udělám vyjímku, ale málo.

Připravuješ si jídlo sama?
Jelikož jsem máma od dětí a ke všemu ještě doma, tak vařím pravidelně. Snažím se tak, aby to všem chutnalo a aby to nebylo úplně nezdravé. Někdy to ale nejde, takže si buď dám cheat meal, nebo si udělám jídlo zvlášť.

Co říkáš na podporu všech výzvařů ve skupině na facebooku?
Skupinku na FB si nemůžu vynachválit. Je to nejlepší skupina, co na internetu koluje. Všichni tam jsou moc hodní a všichni se tam vzájemně podporujeme. Nikdy jsem tam nezažila posměšky nebo hádky. Je to prostě radost. Kolikrát mě i dokopali zvednout zadek, když se mi nechtělo cvičit a za to bych jim chtěla moc poděkovat. Takže: Moc Vám všem děkuji za podporu a za to, jací jste. Jste úžasní a nejlepší. :-*

Jak se ti daří skloubit cvičení s denním režimem?
Tady prostě musí být člověk na chvíli sobec. Ono se to nádobí taky nezblázní, když ho umyju za hodinu, a koš mi taky nikam neuteče. Takže když děti spí, není na co čekat. Když nespí, tak starší buď cvičí se mnou nebo si hraje sama. A když nespí ten roční prďola, tak mám aspoň ztížené cvičení o jeden level, protože mu musím neustále uskakovat, vyhýbat se nebo se sním prát o podložku na cvičení. 😀 Ale jde to… Ono všechno jde, když se chce. A já chci!

Jak na Tvůj vstup do Výzvy reagovalo okolí?
Moje okolí reagovalo různě. Někteří mi fandili a někteří se spíše posmívali. Něco jako: „Ty, jo? Ty budeš cvičit? Tak to bych chtěl vidět:“ nebo se jen ušklíbli. Já jsem ale ráda za oba „tábory“. Jedny jsem nechtěla zklamat a druhým jsem to chtěla nandat. No a myslím že se povedlo.

Pozoruješ na sobě nějaké jiné změny, kromě úbytku cm a váhy?
Od té doby, co cvičím, cítím se úžasně. Už po pár dnech jsem si na sobě všimla přívalu energie, dobré nálady a přestaly mě bolet záda. Prostě už vůbec nebolí. Najednou mě vše začalo více bavit a všechno bylo (a je) nějak veselejší.

Takže Výzva splnila Tvá očekávání?
Čekala jsem, že něco málo zhubnu, ale rozhodně jsem nečekala až takovou změnu. Lidi si mysleli, že moje proměna trvala třeba rok, ale byli vyvedení z omylu. Takže moje očekávání se naplnila ještě více, než jsem vůbec doufala. 🙂

Co pro Tebe bylo ve Výzvě nejdůležitější?
Nejdůležitější? Asi to, abych vše dotáhla do konce a ukázala, že na to mám. To, že jsem chtěla jít za svým cílem a líbit se sama sobě. Důležité pro mě bylo také to, abych si na cvičení vždy našla čas.

Co plánuješ dál?
Dále si vše určitě zopakuji a pak nastoupím na Výzvu pro pokročilé.Na to se těším. Dále bych se chtěla zlepšit v běhu a jednou si zaběhnout i nějaký ten závod.

Co bys vzkázala lidem, kteří nad vstupem do Výzvy váhají?
Kdo ještě přemýšlí, jestli do toho jít, tak mu chci vzkázat: Určitě! Nikdy není pozdě udělat pro sebe něco dobrého. Já výzvu doporučuji i známým, protože oni ty výsledky vidí. Každopádně to nejsou vyhozené peníze a na konci budete spokojeni jako já a spousta dalších lidí.

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že \"to\" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.