Výzva je moje životní cesta!

„Možná to zní divně, ale Výzva 21 dní je pro mě rodina!“

Janě je 41 let a na Výzvě je přímo závislá. Miluje endorfiny, které její tělo zaplaví po každém tréninku. Kromě úbytku kil, spousty energie a skvělé nálady jí cvičení a změna stravy přinesly také skvělou partu lidí do života!

Ahoj, prozraď nám něco o sobě. 
Ahoj všem, jsem Jana a zrovna dnes je mi 41 let, žiju v bytě na okraji města a moje práce je bohužel jen sedavého původu za počítačem. Moc mě baví jízda na kole a chození. Je jedno kam se vydáme, jestli si jen tak vyjdeme na “špacír”, nebo zdoláme pořádný kopec či horu. Občas si jdu také zaběhat. No a teď poslední dva roky jsem závislá na Výzvě . Ráda vařím a ráda jím dobrá kvalitní jídla. Jsem malinko “potrhlá” a taky tvrdohlavá, nechci se vzdávat bez boje.

Jak ses k Výzvě dostala? A jaké byly Tvé důvody vstoupit? 
Úplnou náhodou, někde na internetu jsem zahlédla odkaz a zaujal mě. Cvičila jsem vždycky, chodila jsem i do cvičení, ale tahle možnost cvičit s někým, i když jsem doma, mi přišla super. Navíc jsem chtěla formovat postavu, dát dolů nějaký ten špek a hlavně se hýbat. Jsem na pohybu závislá.

Takže Ti zřejmě nechybí vůle ani disciplína. Jak se Ti daří sladit Výzvu s denním režimem?
Je málo dnů, kdy necvičím, nejdu si zaběhat, zajezdit na kole nebo aspoň na procházku. Moje vůle je silná. Jsem hrozně tvrdohlavá! Ráno si přivstanu, jen abych mohla cvičit, a i když se mi někdy nechce, ten nepopsatelný pocit a vyplavené endorfiny za to stojí. A když pak přijdu do práce a všichni tam sedí ospalí za komplem, já jsem happy, jak dva grepy, protože to tak prostě a jednoduše funguje.

Pravda je, že jsem spoustu věcí odsunula, nebo zcela vypustila, abych mohla cvičit. A když vím, že odpoledne nebudu mít čas, posunu si ráno budík o hodinu dřív. Nedá se nic dělat, droga je droga.

Tak nám prozraď své výsledky. 
Ve Výzvě jsem už od 22. 2. 2016. Před tím jsem vážila 60 kg při mé výšce 157 cm, přes prsa jsem měla 92 cm, přes pas 78 cm, přes boky boky 102 cm a stehno 59 cm. Po odcvičení Výzvy 21 dní a Výzvy pro pokročilé jsem vážila 55 kg s celkovým úbytkem 11 cm. Teď po nové Výzvě a Výzvě do plavek si držím váhu 56 kg, přes prsa mám 86 cm, v pase 72 cm, přes boky 97 cm a přes stehna 56 cm. Ráda bych zvládla ještě víc, ale když já tak ráda jím. A přiznám se, že si neodpustím občas dobré vínko či pivečko, i když vím, že to jsou hříchy, které se podepisují na formování postavy. Musím na sobě ještě hodně pracovat.

To jsi prošla celou řadou našich programů. Takže za jak dlouho jsi dosáhla vysněné změny?
Vlastně za 3 měsíce. Pak jsem něco přibrala, byť jsem cvičila, ale přesně vím proč. Začalo léto, pivečka, melounky a ono se to rychle začne projevovat, přestože jsem jezdila na kole. Takže jsem omezila alkohol a začala zase jíst tak, jak se má, a držím se. Chci se ale ještě zbavit tuků.

Co pro Tebe bylo největší překážkou?
Cvik zvaný horolezec, to jsem nesnášela. A také problém se zápěstím, kvůli kterému nezvládnu kliky. Ale já se nevzdávám, prostě si vždycky najdu způsob. Dělám je například se zapřením se o stůl. A když to nejde vůbec, tak je nahradím jiným cvikem. Prostě mě nic neodradí. Přece to dám, když to dává i Tomáš. A navíc když vidím, co píšou všichni výzvaři v naší FB skupině a že zvládají mnohem horší překážky než já, a vůbec to prostředí, které tu ve Výzvě je – to je obrovská motivace. Je to… nechci, aby to vyznělo nějak divně, ale RODINA. Líbí se mi, jaký přístup ve skupině k sobě všichni máme. Ať už někdo přijde se smutkem v duši nebo s radostí, vždy najde podporu. Je to krása!

To jsme rádi, i pro nás to má obrovský smysl a dává nám to sílu budovat celý projekt dál. 🙂 A jak na Tvou účast ve Výzvě reagovalo Tvé okolí?
Hodně kladně, už mám dvě kolegyně, které také vstoupily.

Jak se cítíš po fyzické a duševní stránce?
Cítím se báječně! A to jako fakt. Kondička je hned znát. Když jsem necvičila, nebyla jsem schopna vyjet na kole místní kopec, nakonec jsem ho vždycky vyjela, ale na pokraji vyčerpání, teď pořádně zaberu a jsem nahoře. Je mi prostě báječně – možná se tak cítí nějaký drogově závislý – já na Výzvě závislá jsem a je mi skvěle pokaždé, když docvičím. A pokaždé, když vidím, jak se někomu u nás ve skupině daří, jsem šťastná.

Takže je velký rozdíl mezi Tebou před Výzvou a Tvým nynějším JÁ?
Rozhodně ano, strašně mě to nabíjí! Člověk by řekl, že musím být unavená, když vstávám o hodinu dříve (a spím o hodinu méně), ale není to tak. Pohyb je báječný lék na duši i tělo. Jsem plná optimismu, energie, prostě je mi děsně dobře a to díky vám. Ale začala mě víc bolet ruka, ale to přecvičím. 🙂

Podařilo se Ti změnit jídelníček?
Jedla jsem v celku “normálně” i dřív, ale je pravdou, že způsob, jakým to Tomáš vysvětlil (tak nějak lidsky), mi pomohl, pečivo skoro nejím, a když už, tak jen žitné, nebo si upeču svůj kváskový chléb. Těstoviny jsem neměla ani nepamatuji. A je pravda, že pokud člověk jí správně, tak mu nic nechybí – myslím tím takové ty chutě na něco dobrého…

Podpořila jsi svoji změnu nějakými suplementy?
Ano koupila jsem si spalovač, ale jsem lajdák a moc jsem ho nebrala. Protein mě hodně nadchnul, a to hlavně na vaření nebo do tvarohu a na snídaně – mňam! Měla jsem i aminokyseliny, ty byly taky bezva.

K Výzvě sis pořídila i motivační deník – pomohl Ti nějak s plněním Výzvy?
Pořídila jsem si ho a neřekla bych, že mě pomohl k plnění výzvy, tu už jsem měla pod kůží.Nicméně pomohl mi uvědomit si spoustu jiných věcí – každé motto, které tam bylo na daný den mi něco dalo. Líbilo se mi každý den si sednout a poděkovat za den a za radost, která nám přišla do života. Život je dar a my si ho málo vážíme. Myslím, že u vyplňování tohoto deníku jsem si to hodně uvědomovala.

A co pro Tebe bylo během Výzvy nejdůležitější?
Hodně mi pomohl Jakub (výživový poradce Výzvy). Když mi nešlo hubnout a měla jsem nějaké soukromé potíže, obrátila jsem se na něj. Myslím, že to tehdy vzal za ten správný konec – žádné litování, ale přesto lidský přístup. Ještě teď si pamatuji, jak mi říkával: “Zamysli se nad….”. Sedla jsem si a říkala si, on má pravdu děvče. Tímto velké díky!

Co plánuješ dál?
Přece cvičit! Vy ne??? Blázni, vřele doporučuji!

Kdybyste měla Výzvu popsat jednou větou, co bys řekla?
Je to životní cesta… a dodala bych snad jen velké DÍKY.

Děkujeme za rozhovor. Ještě nám řekni, co bys vzkázala lidem, kteří přemýšlí nad vstupem do Výzvy?
Neváhejte! Ano stojí to nějakou kačku, ale kolik peněz člověk promrhá zbytečně za “kraviny”. Skvělou náladu, báječnou partu lidí a bezva postavičku vám už nikdo nevezme.

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že \"to\" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.