Za 6 měsíců 18 kg dole ve věku 54 let!

Ani ve snu by mě nenapadlo, že nějaký Tomáš z videí se stane mým Guru a já budu hltat a plnit vše, co mi doporučí.

Věk je jen číslo. Kdo říká, že je Výzva jen pro dvacetileté, ať si přečte rozhovor s Ivetou, 54 letou zdravotní sestrou, které se podařilo za šest měsíců shodit 18 kg. Díky cvičení se cítí vitálně a jak sama říká, už rok nebyla nemocná. Co bylo její motivací začít na sobě pracovat? Jakým způsobem Výzva ovlivnila její život?

Ahoj, řekni nám něco o sobě.
Ahoj, jmenuji se Iveta. Mám 54 let a jsem zdravotní sestra. Volný čas od jara do podzimu trávím prací na zahrádce. Přes zimu pak pletu svetříky, šály a čepice a vyrábím z papírových ruliček košíky nebo vánoční a velikonoční ozdoby. Bydlím ve Frýdku-Místku, mám 3 dospělé děti a 2 vnoučata. A jsem pro každou srandu, která neublíží.

Jak ses k Výzvě dostala?
Byla jsem zvyklá cvičit s Olgou Šípkovou. Pak se mi ale rozbil přehrávač a já zkusila na internetu najít její videa, ale žádná jsem nenašla. Zato jsem narazila na cvičení Výzvy, kde byl týden zdarma. Tak jsem si řekla, že to vyzkouším. To bylo v prosinci 2016.

Jaký byl hlavní důvod toho, že jsi se sebou chtěla něco dělat?
Pohled do zrcadla v prádle, fotka v plavkách a vnoučátka. Každý rok je bereme na týden na termální koupaliště a já jsem nechtěla, aby se za mě styděla. Pokaždé, když se mi nechtělo cvičit, podívala jsem se na svoji fotku a už jsem se šla převlékat do cvičebního.

Daří se Ti cvičit pravidelně?
Celou Výzvu jsem jela bez jediné absence. Poté přišla práce na zahrádce, kde nemáme ani vodu, ani elektřinu, takže jsem Výzvu pro pokročilé jsem cvičila už nepravidelně. Nyní jsem změnila zaměstnání, takže trochu bojuji s časem. Ale věřím, že zase najdu systém, abych se vrátila k pravidelnému cvičení.

Co Ty a vůle?
Jak se říká, nic moc. Ale když se pro něco rozhodnu, tak přes to nejede vlak. Navíc jsem si pouštěla Tomášova motivační videa. Ta mi pomáhala vytrvat.

Jaké jsou Tvé výsledky?
Začínala jsem na váze 86 kg při výšce 170 cm. Skončila jsem na váze 68 kg, takže jsem shodila 18 kg. V pase jsem dala dolů 22 cm, přes boky 21 cm, přes hrudník 10 cm. Celkový úbytek, který jsem měřila, byl 85 cm. To se mi podařilo za 6 měsíců. Na začátku jsem si na radu Tomáše stanovila hlavní cíl i s datem dosažení a ten si rozpočítala do dílčích cílů po 2 měsících.

Podpořila jsi svoji změnu nějakými doplňky?
Ano. Zakoupila jsem si postupně protein, spalovač tuků, aminokyseliny a kloubní výživu od GORILLY.

A co jídelníček? Ten se Ti podařilo nějak změnit?
Z mého původního jídelníčku nezbyl kámen na kameni. Naprosto nenásilně, krůček po krůčku. Podle Tomových rad jsem ho postupně měnila, aniž by mi to činilo problémy. Z počátku jsem trochu bojovala s pitným režimem, který se u většiny zdravotních sester skládá z několika litrů kávy a 2 dcl tekutin. Tyto poměry jsem musela otočit, což se mi podařilo.

Jsi v naší facebookové skupině? 
FB skupina a lidičky v ní jsou úplně úžasní. Obrovská podpora, které se v ní každému, kdo chce nebo potřebuje, dostane. Je to až neuvěřitelné.

Jak se ti dařilo sladit Výzvu se svými každodenními povinnostmi?
Naprosto bez problémů. Děti mám už velké, každý má svou domácnost. Manžel je celý týden pracovně mimo domov, takže žádné překážky jsem v tomto ohledu nemusela řešit.

Pořídila sis k Výzvě i náš motivační deník? 
Motivační deník jsem si na konci 1. fáze pořídila a pravidelně vyplňovala. S plněním Výzvy mi určitě pomohl. V hlídání jídelníčku a pitného režimu, v každotýdenním shrnutí jsem okamžitě viděla, co se mi podařilo splnit a kde ztrácím, jak se ve cvičení posunuji a co mě čeká.

Jak na Tvou účast ve Výzvě reagovalo okolí?
Velmi pozitivně. Rozdala jsem nespočet papírků s webovými stránkami Výzvy. Dokonce i mého bratra a sestru, kteří o Výzvě nechtěli ani slyšet, jsem namotivovala tak, že si Výzvu zakoupili a odcvičili s výbornými výsledky.

Jak se cítíš po fyzické stránce?
Cítím se velmi dobře. Jak jsem již zmiňovala, změnila jsem zaměstnání z pohodového na fyzicky velmi náročné a díky Výzvě jsem si byla jistá, že to zvládnu.

Změnil se Tvůj zdravotní stav?
To zcela určitě. Lékařsky to nemám ověřené, ale nebolí mě záda, autobus doběhnu bez zadýchání, nechytají mě křeče do nohou a více než rok jsem nebyla nemocná. Doufám, že to nezakřiknu.

Je nějaký rozdíl mezi Tebou před Výzvou a Tvým nynějším JÁ?
Neřeším ,,blbosti”. Na problémy se dívám s nadhledem. Pokud mám nějaký stres, tak vím, že stačí si zacvičit a endorfiny mi pomůžou to překonat.

Jaká byla Tvá očekávání od Výzvy?
Do Výzvy jsem šla s tím, že budu cvičit měsíc, shodím 10 kg a budu spokojená. Ani ve snu by mě nenapadlo, že nějaký Tomáš z videí se stane mým Guru a já budu hltat a plnit vše, co mi doporučí.

Splnila se Tvá očekávání?
Výzva má očekávání předčila. Vůbec jsem neměla v plánu měnit jídelníček a mé milované knedlíky měnit za kuskus, o jehož existenci jsem neměla ani tušení. Neočekávala jsem, že přejdu na zdravý životní styl, že budu cvičit déle jak měsíc a poznám tolik skvělých lidiček ve skupině.

Co pro Tebe osobně bylo ve Tvém světě s Výzvou nejdůležitější?
Forma, jak je Výzva postavená. Nezahltí informacemi. Vše jde postupně a je pěkně vysvětleno. Přesně víte, proč byste měli udělat určité změny ve svém životě. Nejenom řečeno, cvičte toto, jezte tehdy a tehdy ono, ale vysvětleno, proč to změnit.

Co plánuješ dále?
Odcvičit novou Výzvu 2018, vrhnout se na Pokročilé a zbytek tuků proměnit na svaly.

Co bys vzkázala lidem, kteří přemýšlí nad vstupem do Výzvy?
Neváhejte už ani minutu. Stojí to za to a rozhodně nebudete litovat!

Je něco, co chceš dodat?
Několikrát jsem v rozhovoru zmínila Tomáše, ale jsem si vědoma, že na mém úspěchu se podílel celý tým skvělých lidiček, kterým patří mé velké DĚKUJI.

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že "to" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.