Po každém tréninku se cítím jako vítěz

V posilovně se mi div nevysmáli, a tak jsem se rozhodl, že všem ukážu!

Na začátku měl Petr 103,4 kilogramů. V posilovně se necítil moc dobře, a tak začal hledat alternativní cvičení na doma a narazil na Výzvu 21 dní. Jak moc mu cvičení změnilo život a co se stalo, když začal dodržovat program?

Petře, řekni nám něco o sobě.
Ahoj, jmenuji se Petr a je mi 33 let. Již dvanáctým rokem jsem zaměstnán v jedné specializované projekční kanceláři na dnes již vedoucí pozici. Žiju v menším, ale krásném městě Česká Třebová. Jsem šťastně ženatý a mám dvě úžasné děti.

Jak ses k Výzvě 21 dostal?
Dá se říci, že čirou náhodou. Objevil jsem ji na Facebooku, zrovna když jsem to nejvíc potřeboval.

Takže jsi potřeboval shodit pár kilo?
Na konci roku 2016 (a myslím tím opravdu konec, tedy poslední týden v roce), kdy se čas tráví rodinnými návštěvami, jídlem apod., jsem si nějak uvědomil, že v práci i v osobním životě potřebuji změnu, nebo se za chvíli neunesu. A především nějak jsem se přestával mít rád. Proto jsem se začal zajímat o různé metody a programy na hubnutí. Jednou jsem zašel do fitka, ale tam se mi div nevysmáli. Co tam taková bečka sádla jako já dělá. A to mě odrovnalo a řekl jsem si, že všem ukážu. Ale sám doma. Asi den na to jsem čirou náhodou na Facebooku našel Výzvu 21 dní a váš týden zdarma, do kterého jsem se přihlásil 1.1.2017. A moc mě to začalo bavit.

Jaké výsledky Ti Výzva přinesla?
V roce 2016, kdy jsem se o Výzvě dozvěděl poprvé, jsem vážil 103,4 kg. Na konci roku 2017 to bylo už jen 98,3 kg. Přes břicho jsem měřil 110 cm. Na konci Výzvy 21 dní, po první fázi pokročilých a po Výzvě do plavek jsem na tom tak, že váhu mám 81,5 kg a přes břicho mám 94 cm.

Daří se Ti cvičit pravidelně?
No, v loňském roce jsem z toho vypadl asi na tři měsíce a pak to bylo hodně těžké. Vůbec se mi to nedařilo a začal jsem se vymlouvat na práci apod. Ale kila šla opět nahoru. Od začátku roku 2018 jedu poctivě (vynechal jsem pouze týden z důvodu nemoci). Opravdu se snažím pravidelně makat 6 dnů v týdnu.

Jak jsi na tom s vůlí?
Umím se, jak my říkáme, zabejčit. Znáte to, občas přijdete z práce a nechce se vám dělat vůbec nic. Žena vám ještě řekne “Tak se na to dneska vykašli” a vy jste jen kousek od toho, abyste se rozvalili na gauč a odpočívali. Pak ale přijde ten pocit, že podvádím sám sebe. Že se připravuji o ten kousek zdraví, který tréninkem můžu získat. A vždy to nakonec dám. Po tréninku se pak cítím jako vítěz. Už jen kvůli tomu, že se mi podařilo tu mrchu lenoru porazit. 🙂

Co Tě na cestě Výzvou motivovalo nejvíce?
Ke konci roku 2017 jsme si objednali zájezd k moři a já se zařekl, že k němu pojedu, až budu mít 85 kg. V létě jsme k moři odlétali a světe div se, dokázal jsem to!

Co pro Tebe bylo největší překážkou?
Asi to, abych se začal pravidelně hýbat.

Jak jsi tuto překážku překonal?
No, to jinak nešlo. Prostě pevná vůle a hlavně odhodlání dosáhnout nějaké změny.

Podařilo se Ti změnit také jídelníček?
Ano a dost výrazně. Takřka jsem vynechal pečivo, nepiju sladké nápoje, ale pouze vodu. Přestal jsem sladit kávu a hlavně minimalizoval klasické přílohy. Místo nich jsem zařadil zeleninu na všechny způsoby. Dost často se snažím jedno z jídel uvařit tak, abych jej mohl mít tak na dva až tři dny. Skvěle se tak šetří čas.

Vyzkoušel jsi nějaké doplňky stravy?
Ano, koupil jsem si RAW protein, který jsem nasazoval po tréninku. Pak BURNOUT FUEL, který jsem zařadil do svého jídelníčku. Nejraději z něj mám lívance s ovesnými vločkami. A také aminokyseliny, protože jsem občas trpěl bolestmi svalů.

Jsi v naší facebookové skupině?
Jsem a snažím se být aktivním členem a podporovat své parťáky v jejich snažení, protože i mně samotnému tato podpora hodně pomohla.

Jak se ti podařilo sladit Výzvu se svými každodenními povinnostmi?
Někdy je to náročné. Ale už to mám naučené tak, že cvičení je prostě to první, co dělám po příchodu domů z práce. A funguje to.

Pořídil sis k Výzvě i náš motivační deník? Pomohl Ti nějak?
Ano, mám ho a musím říct, že asi jo, proto že mě dost bavilo psát si jednotlivé úspěchy. A ten pocit, když se můžete doma pochlubit, jak se lepšíte. To je super. Po jednotlivých fázích vidíte, jak se dostavují úspěchy, což je hodně motivující.

Jak na Tvou účast ve Výzvě reagovalo okolí?
Moje manželka mě plně podporuje a je na mě pyšná. Někteří na mě koukali jako na blázna a nevěřili, že něco dokážu. Ale nyní už jen obdivuhodně koukají. 🙂

Jak se cítíš po fyzické stránce?
Naprosto skvěle. Oproti tomu, jak jsem se cítil, než jsem s Výzvou začal, to je prostě nepopsatelné. To, co nyní dokážu po fyzické stránce, na to jsem se bál před dvěma lety jen pomyslet a už jsem se zadýchával a potil.

A co psychická stránka?
No, dalo by se říct, že jsem teď samolibý. Prostě se sám sobě líbím. Dost často se přistihnu, že se obdivně prohlížím v zrcadle. 🙂 Jsem také více v pohodě. A když mám špatnou náladu, tak mi třeba i manželka raději řekne “Běž si zacvičit, ať máš lepší náladu” a ono to opravdu funguje. Tedy alespoň u mě.

Změnil se Tvůj zdravotní stav?
Ano, a to se potvrdilo i na měření inBODY. Můj metabolický věk se snížil skoro o 20 let. Viscerální tuk ještě není ok, ale snížil jsem ho o polovinu.

Děkujeme za rozhovor. Je ještě něco, co bys nám chtěl říct?
Snad jen to, že mi váš program změnil komplet můj pohled na svět a můj životní styl se konečně ubírá tím správným směrem. 🙂

Nevěříte? Přihlašte se do naší FB skupiny, vyhledejte si našeho výzvaře Petra Vencla a prohlédněte si jeho příspěvky i fotky. ?

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že \"to\" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.