Maminka 7 dětí, která nelení

Střídání diet, hladovění a následné lenošení a “kynutí” končí!

Byla zima a moje pohodlné já se mě snažilo přesvědčit, že už mám ve svém věku právo jen tloustnout a stárnout a že už to se mnou prostě půjde z kopce. A pak jsem se na sebe jednoho dne pořádně zadívala do zrcadla. Opravdu pořádně! A pravdivě! Povolila jsem břicho a koukla na sebe z profilu. To, co mi v tu chvíli proběhlo hlavou bylo “vepřová konzerva”! Takové to bílé třaslavé sádlo, co je nahoře, když otevřete levnou vepřovou konzervu. A tenkrát mi docvaklo, že tohle fakt nechci!!!

Ahoj Marie, řekni nám něco o sobě.
Ahoj, jmenuji se Marie a bude mi 48 let. Myslím, že jsem taková normální mamina. 😉 Jsem šťastně vdaná už téměř 30 let a jsem maminkou sedmi dětí. A jsem už i hrdou babičkou. Kromě toho, že celý život pomáhám svému muži v jeho podnikání, pracuji také posledních pár let jako lektorka.  Mnohokrát v životě jsem byla jako slon a zase hubla na normální rozměry. Měla jsem období, kdy jsem byla svou postavou téměř posedlá, držela diety, nejedla. Ale i období, kdy jsem na všechno kašlala a kynula.

Jak ses k Výzvě 21 dostala?
Na Výzvu 21 dní jsem klikla na Facebooku, kde jí dal své “To se mi líbí” jeden můj známý, kterého si velmi vážím. Bylo to pro mě zárukou, že to není nějaká hloupost. A týden zdarma mě přesvědčil. Do Výzvy 21 dní jsem vstupovala, když jsem měla své životní váhové maximum 74 kg (když nemluvím o těhotenství a období krátce po něm). Byla zima a moje pohodlné já se mě snažilo přesvědčit, že už mám ve svém věku právo jen tloustnout a stárnout a že už to se mnou prostě půjde z kopce. A pak jsem se na sebe jednoho dne pořádně zadívala do zrcadla. Opravdu pořádně! A pravdivě! Povolila jsem břicho a koukla na sebe z profilu. To, co mi v tu chvíli proběhlo hlavou bylo “vepřová konzerva”! Takové to bílé třaslavé sádlo, co je nahoře, když otevřete levnou vepřovou konzervu. A tenkrát mi docvaklo, že tohle fakt nechci!!!

Takže jsi začala pravidelně cvičit s Výzvou. Jak jsi na tom s vůlí?
No, snažím se cvičit každý den, ale nedokážu cvičit, když jedu někam mimo domov. To je moje velká slabina. Pevná vůle není zrovna moje silná stránka. Bojuji s jídlem i s nechutí cvičit. A nejsem zrovna vytrvalec, takže velké nadšení na začátku se většinou mění na zatnuté zuby ve třetí fázi. 😉 Skoro už bych to nazvala krizí 3.fáze. Doufala jsem, že tentokrát se jí vyhnu, ale přišla zas. S naší rodinnou dovolenou a s mojí neschopností se po návratu rychle vrátit do Výzvy. Ale myslím, že už jsem zase zpátky!

Co Tě nejvíce motivuje k tomu, abys nepřestávala?
Mojí motivací byla a je rozhodně především lepší postava. Nechci si kupovat větší oblečení! Ale i to, abych ve svém věku stačila na naše mladší děti a na vnoučátka. 😉 A můj manžel je takový můj celoživotní “špekoměr”. Takže i pro něj. A upřímně, nelíbím se sama sobě, když mám kila navíc a ještě jich je dost. Nechci se leknout pokaždé, když jdu někde kolem zrcadla. Také facebooková skupina je skvělá! Je to velká podpora a motivace. Bez ní by Výzva nebyla tím, čím je.

Prozraď nám tedy konečně své výsledky.
Mám 170 cm a loni jsem začínala na 74 kg. Pak jsem se dostala na 67 kg a samozřejmě jsem chtěla pokračovat dál. Ale dovolená a cestování mě totálně rozhodili režim, nastoupilo odkládání, vymlouvání a já jsem se na všechno postupně vykašlala. Po půl roce jsem se dostala téměř zpátky a tak jsem letos v lednu znovu začínala na 73 kg. Teď mám 68 kg a cm jdou zase dolů. Takže 5 kg a nějakých asi 20 cm jsem zvládla za 3 měsíce, a to i s dvou týdenní pauzou, kdy jsem necvičila a jedla koblihy. Jsem ten typ, který hubne seshora dolů (to už za ty roky vím), takže to nejlepší mám teprve před sebou. 😉

Tak hlavně, že jsi to nevzdala a znovu se do toho pustila. 🙂 Zmínila jsi se, že Tvoje velká slabina je dodržování režimu cvičení, když jsi třeba na dovolené nebo mimo domov. Bojuješ ještě s něčím, co Ti brání v cestě?
Největší překážkou je pro mě vykolejení z rytmu a pravidelnosti. A potom samozřejmě já sama, protože je pro mě těžké, znovu naskočit.

A co Tvůj jídelníček? Musí to být těžké vařit zdravě pro tak velkou rodinu.
Jídelníček jsem změnila a pořád se snažím. Velká rodina znamená hodně jídla, velké nákupy, neustálé návštěvy a u stolu běžně 10 až 16 lidí. A nakrmit je nějak a sebe zdravě je někdy fakt fuška. A přiznám se, že v zimě vždycky hodně bojuji se zeleninou. Těším se na pořádné jaro, na více chuti na zeleninu a zdravé jídlo.

Jak se ti daří sladit Výzvu se svými každodenními povinnostmi?
Jsem s nejmladší dcerou doma, takže to mám v mnohém jednoduché. Snažím se cvičit dopoledne. Čtyřletá dcera kouká na půlce plochy počítače na pohádky a na druhé půlce mě hecuje Tomáš. Je pravda, že nějaký čas Výzva zabere, ale s tím se musí počítat. Na druhou stranu nemusím nikam jezdit, takže vlastně jsem i tady v plusu. Když se mi zdá že nestíhám udržovat náš velký dům, tak si dám nejdřív vysávání a vytírání na rozehřátí a pak jdu cvičit 😉 Obdivuji všechny, kteří cvičí po práci, nebo brzičko ráno a ještě si připravují jídlo na celý den. Fakt, klobouk dolů!

Jak na Tvou účast ve Výzvě reagovalo Tvé okolí?
Doma mě více méně všichni podporují. Někteří možná i svým způsobem obdivují, že v mém věku takhle bojuji. Manžel je rád, jak už jsem řekla, je to můj celoživotní “špekoměr” a on sám celý život také pravidelně cvičí. Dvě mé kamarádky vstoupily také do Výzvy a i když z vážných důvodů momentálně necvičí, vím, že se k Výzvě zase vrátí. Jinak s rodinou (hlavně s její hubnoucí částí) často vedeme debaty na téma cvičení, jídelníčku atd. Takže myslím, že můj vstup do Výzvy všichni berou kladně.

Jak se cítíš po fyzické a psychické stránce?
Cítím se rozhodně lépe než bez cvičení. Byla jsem už tak líná, že se mi nechtělo ani ohnout a sebrat ze země smetí. Trápily mě bolesti ramene a krční páteře. Ty jsou nyní pryč. Nevadí mi vyběhnout schody, mám chuť se hýbat! S Výzvou přichází mnoho pocitů – od nechuti a naštvání až po pocity euforie, nadšení a hrdosti. Rozhodně s ní není nuda. Výzva je zdravý a rozumný přístup, který si můžu napasovat na sebe. Na to, jak potřebuji, jak se cítím. Můžu cvičit, když mám čas, nemusím nikam jezdit a zároveň vím, že sama bych doma nikdy takový výkon nepodala. U prvního “au au” a pocitu “bez dechu” bych to sama doma vzdala. Zároveň je to obrovská motivace a neberte to špatně, takový “bič” na moji slabou vůli.

Tak to rád slyším, dosáhla jsi skvělých výsledků. Máš ještě nějaké další plány s Výzvou?
Mám před sebou ještě dva týdny Výzvy 21/2018 a do toho přichází jaro! A to je prostě skvělé! Konečně jednou nebudu na jaře s hubnutím začínat, ale pokračovat! Takže si určitě dám Výzvu 2018 ještě jednou, pořídím těžší činky, budu zlepšovat techniku, přidávat opakování a věřím, že tuky a centimetry půjdou dál dolů. Mám před sebou ještě dlouhou cestu.  A snad si koupím na léto něco krásného na sebe. 😉

Určitě ano, máš moji podporu! Řekni nám ještě na závět, co bys vzkázala lidem, kteří přemýšlí nad vstupem do Výzvy?
Nebojte se a zkuste to! Někdy to bude pořádná fuška, někdy velká legrace. Ale rozhodně v tom nikdy nebudete sami a budete na sebe hrdí, že jste něco dokázali! Nikdy není pozdě začít se sebou něco dělat. Sami sebe překvapíte, čeho jste schopni!

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že \"to\" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.