Kdo nezkusil, neuvěří!

Překonávám překážky, na kterých jsem si dříve „vylámal zuby“.

Honza je voják z povolání, přesto vedl celoživotní boj s nadváhou a občas to nechal zajít tak daleko, že se zhoršil i jeho zdravotní stav. Přebytečný tuk ho nakonec motivoval k tomu, aby začal něco dělat. Hledal, co by opravdu mohlo fungovat a narazil na Výzvu, která mu změnila život.

Ahoj, mohl by ses nám představit?
Ahoj, jmenuji se Honza Převrátil a je mi 41 let. Jsem ženatý a mám dvě děti (18 a 17 let). Jsem voják z povolání a bydlím v Praze. Rád čtu knihy a sportuji. Moje rodina je u mě vždy na prvním místě. Jsem přátelský a společenský, rád se bavím a hraji různé deskové hry (doma jich máme asi 30). Také chodím rád ven do přírody. Kromě Výzvy se sportu věnuji víceméně rekreačně – tenis, volejbal, stolní tenis. Dříve jsem dost běhal a zúčastnil jsem se několika půl maratonů v ČR a jednoho v Drážďaněch.

Jak ses dostal k Výzvě a proč jsi vstoupil?
Pátral jsem po něčem, co by už konečně fungovalo a co by vydrželo. Chtěl jsem najít něco, co by mou vysněnou postavu udrželo. Cvičím od 1. listopadu 2017 a vstoupil jsem především kvůli mému neustálému boji s váhou. Vždy jsem to nechal zajít až moc daleko – třeba z důvodu, že jsem přestal sportovat. Stálo za tím ale i nevhodné stravování. Ujíždím si totiž na sladkém. Pečené koleno mi nic neříká, ale jak vidím čokoládu …. 🙂

Takže Výzva splnila Tvá očekávání? Jaké jsou Tvé výsledky?
Ano splnila, na 100%. Na začátku Výzvy jsem vážil 99 kg a moje míry byly 108 cm přes hrudník, 105 cm přes břicho a 106 cm přes boky. Takový pěkný soudek. Od 1. listopadu 2017 do 17. března 2018 jsem se “změnil” a moje váha byla 90,5 kg, 100 cm přes hrudník, 94 cm přes břicho a 102 cm přes boky. Přičemž za prvních 21 dnů jsem dosáhl největší změny: váha -4,5 kg, hrudník -4 cm, břicho -3 cm a boky -2,5 cm.

Co Tě nejvíce motivovalo?
Vím, že to neradi slyšíte, ale především váha, tedy sundat ten přebytečný tuk, trochu mi zlobil tlak a měl jsem i problémy s hladinou cukru v krvi – takže zlepšit svůj životní styl a tím se dostat opět zpět do zdravého těla.

Našel jsi podporu i v naší FB skupině nebo v motivačním deníku Výzvy?
Ano, skupina je super, protože se tam lidi vzájemně motivují. Když člověk něco potřebuje vědět, dostane se mu rychle odpověď. Proteinové selfie je tam teď velký hit :-D. Deník jsem si také pořídil. Zapisoval jsem si poctivě odcvičené tréninky a na pití jsem používal aplikaci v mobilu. V deníku mi trochu chyběla pdf z tréninků (doporučené počty opakování – ty jsem si dopsal sám). Ale byl to dobrý pomocník.

Co pro Tebe  bylo největší překážkou a jak jsi ji překonal?
Cestování, protože od minulého roku jsem pracovně v Belgii. Jsem tu sám bez rodiny, takže jezdím domů, jak to jen jde. Na cestě strávím v průměru 9 – 10 hodin. Se cvičením jsem to překonal jednoduše tak, že když to šlo, přivstal jsem si a zacvičil si ráno, a když ne, tak jsem prostě den/dva “počkal”, dal si pauzu a navázal jsem další možný den tréninkem, který byl dle plánu. Proto se mi taky natáhla doba ukončení Výzvy.

A co Tvoje vůle? 
Ano. Vůli mám pevnou tak z 95%, co se týká cvičení, a 80%, co se týká jídla. Tam si prostě občas dopřeji.

Jak jsi změnil jídelníček?
Jídelníček jsem změnil. Více se dívám na to, co jím a snažím se vyhýbat nezdravému jídlu. Konzumuji teď více zeleniny než dříve, a téměř úplně jsem vypustil pečivo. I když někdy si dám, ale určitě ne 3x denně jako dříve.

A podpořil jsi svoji změnu také nějakými doplňky stravy?
Ano, hodně jsem používal protein a používám ho stále, ať už jako nápoj nebo jako přísadu do receptů. Také aminokyseliny jsou super po tréninku. Zkoušel jsem i spalovače tuků, ale myslím, že tréninky jsou samy o sobě spalující dost. 🙂

Jak na Tvoji účast ve Výzvě reaguje okolí?
Po první fázi se ke mně přidala kolegyně, která také začala cvičit. Lidi, co mě neviděli delší dobu, se divili a většinou mě chválili, že vypadám lépe, než dřív. A tak jsem se i cítil a cítím stále.

A jak se cítíš po fyzické stránce?
Asi jako nikdy předtím. Nedávno jsem byl v lanovém centru, kde jsem se až divil, jak snadno jsem překonal překážky, na kterých bych si dříve “vylámal zuby”. Změna stravy a cvičení mi celkově přineslo více pohody – cítím se lépe nejen fyzicky, ale i psychicky. Všechno je takové veselejší. Navíc jako voják z povolání chodím každý rok na lékařskou prohlídku a letos mě paní doktorka pochválila. Tlak jsem měl naprosto v pohodě (předtím vždy zvýšený a pomalu mi hrozily i prášky). Teď je prostě vše lepší.

Jak bys popsal rozdíl mezi Tebou před Výzvou a Tvým nynějším JÁ?
Povahově jsem se určitě nezměnil, ale myšlením ano. Občas se přistihnu, jak někomu dávám kázání o jídle, nebo poučuji, co není zdravé a co zdravé je. Pár lidí se mě ptalo, co dělám, jak jsem jim doporučil Výzvu.

Co pro Tebe bylo během cvičení nejdůležitější?
Podpora od rodiny, která mi fandila a věřila mi.

A co plánuješ dál?
Nepřestávat!

Zkusíš nějak popsat pocity, které v Tobě Výzva vzbuzuje?
Dost často jsem se těšíval na tréninky a na tu pohodu, které přišla potom. Když jsme jeli první vlnu plavkové výzvy, tak jsem nedokázal čekat až do večera a vstával jsem o hodinu dříve, abych to odcvičil. Pak jsem byl celý den ve skvělé náladě.

Jak bys popsal Výzvu jednou větou?
Kdo nezkusil, neuvěří!

Moc děkujeme za rozhovor. Můžeš ještě něco vzkázat lidem, kteří nad vstupem do Výzvy přemýšlí?
Já také děkuji celému týmu Výzvy, a to ať už za tvorbu programu nebo za podporu na Facebooku a samozřejmě také za různá zpestření v podobě soutěží. Lidem bych vzkázal: Neváhejte a zkuste to. Je to program, který je do detailu propracovaný. Máte stálou podporu od tvůrců a na každou případnou otázku se najde odpověď. Výzva 21 dní mi změnila život k lepšímu. Pokud to chcete zkusit také, přidejte se k nám.

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že "to" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.