Jak shodit 20 kg za půl roku? Jde to!

Netušil jsem, jak moc mi Výzva změní život, a že mě někdy bude cvičení bavit!

Richard se jednoho dne postavil na váhu a zjistil, že má 131 kg. Už v 15 letech měl 100 kg, takže s postavou bojoval celý život. S Výzvou dokázal shodit 20 kilo za půl roku! Začínal s téměř nulovou fyzičkou a na začátku udělal sotva 5 dámských kliků. Teď je jeho fyzička tam, kde ji ještě nikdy neměl. Richard má spoustu energie a je daleko vyrovnanější než dřív! Rozhodnutí pro Výzvu bylo nejlepší rozhodnutí, které v životě udělal!

Ahoj, můžeš nám říct něco o sobě?
Ahoj, jmenuji se Richard a je mi 26 let. Jsem pracovitý a rozvážný. Povoláním pracuji v IT (8 hodin u monitoru). Moje koníčky jsou auta, cestování a nyní už i Výzva 21 dní. ? Co se týká sportu, jsem věčný začátečník. U Výzvy to bylo tak napůl. Začal jsem poprvé a nedokončil, ovšem o tři čtvrtě roku později jsem ji dokončil a dokonce dvakrát za sebou.

Jak ses k Výzvě vůbec dostal?
Jednoho dne jsem se postavil na váhu a zjistil jsem, že mám 131 kilo. To mě fakt naštvalo a rozhodl jsem se, že s tím něco udělám. Brouzdal jsem po internetu a hledal, až na mě vyskočila Výzva 21 dní a týden zdarma – což mě upoutalo nejvíce, že si ji můžu vyzkoušet. Celý život jsem jen přibíral, metrák jsem měl už v 15 letech. Chtěl jsem snížit svoji váhu, zlepšit si zdraví a samozřejmě se cítit dobře.

Důvody jsi měl silné, a co Tvoje vůle?
Trvalo mi tak 12 dní svou vůli “ukovat”, ale jakmile jsem najel na jistý režim cvičení a stravy, bylo to v klidu. Ze začátku jsem se stresoval, že když poruším cokoliv, co jsem si dal za cíl, tak neuspěji, ale teď jsem vice v klidu a občas zhřeším.?

Jak dlouho už s námi cvičíš?
Když to sečtu, aktuálně jsem ve Výzvě 11 měsíců. Přes léto jsem ale z důvodu dovolené necvičil.

A jinak se Ti daří cvičit pravidelně?
Ano, teď když už zase měsíc cvičím, tak ano. Každý den poctivě. A když už se čas od času stane, že musím vynechat kondiční trénink, mám špatné svědomí. 😀 Ale posilovací nevynechám.

Jak ladíš cvičení se svými každodenními povinnostmi?
No jak kdy. V pracovním týdnu přijdu domů, skočím do cvičebního úboru a už to jede. Pokud bych to neudělal, s každou hodinou klesá moje chuť cvičit. Nejhorší jsou víkendy, to cvičím ráno asi hodinku po snídani. Pokud bych to neudělal, tak se opět s časem snižuje pravděpodobnost, že budu cvičit. Je to takový můj rituál.

Tak nám prozraď své výsledky. 🙂
Moje výsledky jsou lepší než jsem čekal, ale zároveň je třeba říct, že bych mohl mít větší vůli a více zabrat. Na začátku bylo 131 kg, po půl roce jsem se dostal na 111 kg. Cm bohužel nevím, ze začátku jsem se měřil, ale potom už jsem na to nějak zapomněl. Každopádně tato přeměna mi trvala 6 a půl měsíce.

Skvělé výsledky! A co bylo Tvojí největší motivací?
Líbit se sám sobě, podívat se do zrcadla a říct si, že jsem fakt pěknej chlap. 😀 Samozřejmě za tím je schováno i to, abych neměl velké břicho a měl daleko lepší fyzickou kondici.

Co pro Tebe naopak bylo největší překážkou?
Největší překážkou pro mě byla moje váha a téměř nulová fyzička. Není lehké udělat kliky nebo vzpor na loktech se 130 Kg. Ze začátku jsem byl rád za 5 dámských kliků.

Jak jsi to překonal?
Cvičit, cvičit a zase cvičit. Nevzdávat to. Neznám slova “vzdát to” nebo “to nejde”. Jak přibývá síla, ubývá váha a najednou po 3 měsících udělám už 5 pánských kliků. Ejhle po 6 měsících dokonce 15. Ať se na mě nikdo nezlobí, že ve 111 kg neudělám 30 nebo 50 kliků. Až budu mít 90 kg zase to bude něco jiného.

Jak se Ti podařilo změnit jídelníček?
Jídelníček jsem změnil během 14 dní. Bylo třeba si zvyknout pravidelně jíst, pít atd. Naučit se velikost porcí, různé nové ingredience jako quinoa a další. A Vzhledem k tomu, že cvičí i moje manželka, povedlo se nám zavést pravidelný režim vaření a nakupování. Nakupujeme jen potřebné věci dle stanoveného jídelníčku.

Podpořil jsi svoji změnu nějakými suplementy?
Změnu jsem podpořil proteinem. Přijde mi to jako základní prvek ke cvičení, pokud chce člověk alespoň malinko budovat svaly.

Jak na vstup do Výzvy reagovalo Tvé okolí?
Mé okolí mi fandí. ? I když ze začátku byli někteří trochu skeptičtí.

Je nějaký rozdíl mezi Richardem před Výzvou a Tvým nynějším JÁ?
Ano, jsem rozvážnější, veselejší a aktivnější. Pokud necvičím, mám chuť jít alespoň na dlouhou procházku.

A jak se cítíš po fyzické a duševní stránce?
Fyzická stránka je někde, kde jsem ji ještě neměl. Takže skvěle! Zdravotní stav jsem měl (až na obezitu) dobrý, nicméně si myslím, že díky Výzvě mám lepší krevní hodnoty. Také jsem daleko vyrovnanější a mám mnohem více energie. Pokud jsem někdy býval před Výzvou náladovější, tak už nejsem.

Jsi v naší facebookové skupině? Co na ni říkáš?
Jasně, že jsem členem. Je to úžasná věc k nakopnutí, když se člověku nechce, a samozřejmě skvělý prostředek k získání informací o Výzvě. Super!!

A jaké pocity v Tobě Výzva vzbuzuje celkově?
Radost. Radost, že se sebou něco dělám a že se dokážu změnit.

Takže Výzva splnila Tvá očekávání?
Splnilo se tedy úplně všechno, co jsem si přál. Chtěl jsem zhubnout, nicméně to bylo překonáno energií, radostí ze cvičení i ze zdravého jídla. Netušil jsem, jak mi Výzva změní život a že mě někdy bude bavit cvičení nebo, že budu říkat, že už se těším, až si zacvičím. Takový jsem nikdy nebyl a za to můžu poděkovat tvůrcům Výzvy.

A co plánuješ dále?
Dál cvičit a zhubnout alespoň na 95 kg. Na měření mi řekli, že mám čistou váhu (bez tuků a vody) 80 kg. Takže 95 je optimum. Pak se budu snažit zbytek tuků měnit postupně na svaly, ? pokud se to povede.

Kdybys měl Výzvu popsat jednou větou, co bys řekl?
Nabušený systém pro změnu vlastního života.

A co bys vzkázal lidem, kteří přemýšlí nad vstupem do Výzvy?
Špatná rozhodnutí neexistují. Jsou jen ta lepší nebo horší. Rozhodnutí pro Výzvu je jedno z nejlepších rozhodnutí, které dokáže člověku změnit život. A to nekecám. ?

Další články

Tomáš Jehlička
Jmenuji se Tomáš Jehlička, jsem certifikovaný fitness trenér, motivátor, autor úspěšných online tréninkových programů pro přeměnu postavy Výzva 21 dní a Výzva pro pokročilé a zakladatel společnosti GORILLA Fitness, která vyrábí české doplňky pro sportovní výživu z prvotřídních ingrediencí dle vlastních originálních receptur.

Co dál? ➡️ Video: Test vaší motivace

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Všechna videa z motivační série najdeš na této stránce.

Jak pokračovat dál?

  • 1
    Vyzkoušet Výzvu zdarma

Pojď si bez závazku vyzkoušet Výzvu 21 dní. Čeká Tě 7 dní tréninků, během kterých snadno poznáš, zda Ti můj styl vedení vyhovuje 😉

  • 2
    Vstoupit do Výzvy 21 dní

Pokud máš Výzvu 21 dní z let 2014 - 2017, můžeš se zúčastnit hromadného startu v lednu 2020.

Chcete vidět víc přeměn a důkazů, že "to" opravdu funguje?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.